place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture place of picture
place of picture

Letstalksigns
Ilse Kuijpers
Palantir 21
5663 SE Geldrop
tel. 06-41371686
Info@letstalksigns.nl

Cursus gebaren in de opvoeding

Zou het niet handig zijn als u al met uw kind kunt communiceren nog voordat het kan praten? Dat uw kind een andere manier heeft om kenbaar te maken dat het iets wil in plaats van door te huilen. Dat u intenser contact kunt maken met uw kind en jullie band kunt versterken. Zou het niet leuk zijn als uw kind leert dat het meer kan dan eten, drinken, plassen, poepen en slapen? Zou het niet fijn zijn als uw kind nu al leert dat hij/zij het waard is om naar te kijken en luisteren.

Een kind is al op veel jongere leeftijd in staat om verbindingen te leggen tussen een woord en een voorwerp of handeling dan aanvankelijk door geleerden (zoals Piaget) gedacht werd. Een kind heeft al voldoende begrip op een leeftijd van gemiddeld zes maanden. Vanaf gemiddeld tussen de acht en tien maanden is een kind in staat om gebaren te maken en dus ook om zich uit te drukken.

De cursus gebaren in de opvoeding is bedoeld voor ouders/verzorgers of anderen die geïnteresseerd zijn in het gebruik/nut en de oorsprong van babygebaren en/of er over denken om het toe te gaan passen. De cursus is er op gericht dat u zelf direct aan de slag kunt met het gebruik van (baby)gebaren. Tijdens de cursus worden gebaren uit de officiële Nederlandse gebarentaal gebruikt.

Kosten bedragen 80 euro per persoon inclusief het boekje “Babygebaren, de eerste woordjes”. Partners mogen gratis deelnemen, gezien het ten behoeve is van hetzelfde kind of dezelfde kinderen is. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, welke met een tussenpozen van ongeveer een maand gegeven worden.
Aanmelden kan per mail. Stuur uw gegevens naar info@letstalksigns.nl en vermeld daarbij uw naam, contactgegevens, de naam en geboortedata van uw kind(eren) en of uw partner mee komt.
Avondcursus (van 20.15 uur tot 22.00 uur)

16 mei, 6 juni, 4 juli

12 september, 10 oktober, 14 november

24 oktober, 14 november, 12 december

Ochtendcursus: Op verzoek kan er ook een cursus in de ochtend gepland worden. Bent u op zoek naar een leuk vervolg op de cursus of wilt u een actieve workshop waar u gebaren bij leert. Kijk dan snel bij workshops/gebarenavond. Wilt u een losse workshop volgen of kennismaken met het gebruiken van gebaren in de opvoeding. Schrijf u dan in voor een van onderstaande themaworkshops.

Thema workshops

Letstalksigns organiseert regelmatig op vrijdagochtend een thema workshop. Deze workshops starten om 9.30 uur en duren gemiddeld 1 uur. Tijdens deze workshop leer je een aantal gebaren aan rondom een specifiek thema  krijg je meteen handvaten aangereikt om het geleerde toe te passen. Denk daarbij aan tips, leidjes, verhaaltjes of spelletjes. Kortom een leuke workshop, die gezien kan worden als kennismakingsworkshop babygebaren of als workshop om je gebarenschat uit te breiden. Werk je veel met kinderen. Ook dan is een themaworkshop een aanrader. Kosten bedragen € 17,50 p.p., contant te voldoen bij binnenkomst. Betaal je vooraf dan ontvang je €2,50 korting.

28 juni: themaworkshop vakantie

20 september: themaworkshop verkeer

22 november: themaworkshop sinterkerst


Wil je graag een themaworkshop volgen? Stuur dan een e-mail naar info@letstalksigns.nl met de titel "Themaworkshop"", vermeld in de mail je wensen en/of het om een kennismaking of vervolg gaat.
Heeft u zelf een leuk idee voor een thema, of ziet u een thema graag uitgewerkt. Laat het vooral weten en wie weet staat jouw thema dan binnenkort in het lijstje.

Zijn u en uw kindje helemaal fan. Dan is de cursus kindergebaren misschien iets voor jullie. Wil je thuis extra aan de slag? Letstalksigns kan je hierover verder informeren en heeft ook diverse producten van Lotte en Max op voorraad. Lotte en Max is een initiatief van Renske Douwers-Dekkers en is specifiek gericht op kinderen.

Individuele oudercursus

Vindt u het fijn om thuis en alleen voor uw eigen gezin een cursus te volgen. Een programma dat aansluit bij uw wensen en behoeften en gericht is op uw gezinssituatie. Letstalksigns komt graag naar u toe.

Deze cursus omvat twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur en wordt aangeboden aan de ouders/verzorgers en hun kind(eren). Wanneer grootouders of andere familieleden of bijvoorbeeld de oppas ook deel willen nemen dan kan dit uiteraard ook. Er wordt dan wel een meerprijs berekend. In twee bijeenkomsten krijgen jullie alle ins en outs van het gebruiken van gebaren in de opvoeding en worden er ten minste 50 gebaren aangeleerd. Na afloop van de eerste bijeenkomst ontvangen jullie het boekje 'Babygebaren, de eerste woordjes'. Er is uiteraard ook tijd en ruimte voor specifieke vragen en wensen. Deze privecursus bedraagt 98 euro per twee volwassenen, excl. reiskosten. Reiskosten bedragen €0,40 per km, berekend met routenet. Voor inwoners van Geldrop worden geen aanvullende reiskosten in rekening gebracht.

Cursus gebaren in de opvoeding aan huis

Wanneer u, naast uw eigen gezin, nog 2 andere gezinnen enthousiast weet te maken voor een kennismaking met het gebruiken van gebaren in de opvoeding, dan komt Letstalksigns een cursus geven in uw huiskamer!

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur. In de de eerste bijeenkomst wordt de basis van het babygebarenprogramma toegelicht en leert u de eerste gebaren. Na afloop van de eerste bijenkomst krijgt ieder gezin een exemplaar van het boekje 'Babygebaren, de eerste woordjes'. Tijdens de tweede bijeenkomst is aandacht voor specifieke vragen en wordt er actief geoefend met het toepassen van gebaren in diverse situaties. Denk bijvoorbeeld aan voorlezen, spel en liedjes zingen.

Deze cursus kost 80 euro per deelnemend gezin, van twee volwassenen. De organisator ontvangt een leuk cadeau als dank voor de organisatie. De reiskosten worden aanvullend in rekening gebracht en bedragen €0,40/km. Voor inwoners van Geldrop worden geen extra kosten in rekening gebracht.Cursus baby-/kindergebaren voor professionals

Deze integratiecursus is erop gericht dat het gebruiken van gebaren een vanzelfsprekendheid wordt binnen uw dagverblijf of gastouderbureau. Er gaat een uitgebreid intakegesprek aan de cursus vooraf om deze naar het beleid en de visie van uw organistatie in te kunnen richten.

Er vindt op uw locatie een twee uur durende bijeenkomst plaats over de achtergrond, het nut en het gebruik van gebaren binnen uw organistie. Na deze bijeenkomst worden er een tweetal of drietal coachingsdagen gepland. Tijdens deze dagen breng ik een bezoek aan uw organisatie en zal gekeken worden hoe de implementatie verloopt, is er ruimte voor het stellen van vragen en worden tips en adviezen gegeven om de implementatie te verbeteren of versterken. Om de kwalitiet van de cursus te kunnen waarborgen is er een maximum van 14 deelnemers aan de bijeenkomst gesteld.

De kosten bedragen 725 bij drie coachingsdagen of 525 euro bij twee coachingsdagen. Er worden reiskosten berekend van 0,40 euro per kilometer. De afstand wordt berekend middels www.routenet.nl. Wilt u een certificaat ontvangen en op de site van Babygebaren komen met uw dagverblijf, houdt er dan rekening mee dat certificering uitgevoerd wordt door een onafhankelijke docent. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Mocht u de cursus voor meerdere locaties wensen dan wordt er per locatie een extra bedrag van 400 euro exclusief reiskosten.

Iedere deelnemer ontvangt bij de bijeenkomst het boekje "Babygebaren, de eerste woordjes". U ontvangt tevens de DVD "Babygebaren, doe je mee?" en bij een succesvolle implementatie ontvangt uw organisatie een certificaat van succesvolle deelname en een vermelding op onze site.
Neem voor aanmelding contact op met Ilse Kuijpers, tel.06-41371686 of stuur een mail met informatie over uw organisatie, uw wensen en het aantal deelnemers en/of locaties naar info@letstalksigns.nl
place of picture place of picture Voorlezen met gebaren